Om Pelltec

Pelltecs vision är att sälja lättanvända, miljövänliga och kostnadseffektiva värmesystem.

Framtiden är här, är du redo?

Pelltecs vision är att sälja lättanvända, miljövänliga och kostnadseffektiva värmesystem på den skandinaviska marknaden. Vårt mål är att bli det självklara valet för de som vill få valuta för pengarna, låga energikostnader och minimal påverkan på miljön.

Vår historia

Pelltec AB är ett familjeägt bolag baserat i den lilla småländska staden Ljungby utmed väg E4. Bolaget har en lång historia och startades redan år 1975. Vi bytte namn till Pelltec 2007, ett namn som även namnskyddades.

Pelltec i korthet

Med lång erfarenhet inom biobränslebaserade värmesystem

286
Levererade anläggningar
6
Antal medarbetare
1975
Företaget grundades
Egen konstruktion

Större delen av våra produkter tillverkas och specialanpassas i våra egna produktionslokaler.

IT ligger i fokus

Samtliga produkter är anpassade för användarvänlighet för enkel skötsel och övervakning genom våra internetuppkopplade system.

Vi hittar en lösning för dig

På Pelltec vet vi att ingen kunds situation är den andra lik. Vi är lyhörda för era behov och kan konstruera en unik lösning som passar just er.

Korta beslutsvägar

Vi är ett litet familjeföretag och tar stolthet i den personliga servicen gentemot våra kunder. Genom detta har vi korta beslutsvägar och kan leverera snabba lösningar gällande support och underhåll.

Pelltec idag

Till största delen sysslar vi idag med totalentreprenader inom installation av biovärmeanläggningar mellan 100 – 1120 kW. Som komplement till detta lanserade vi år 2014, värmedistributionsprodukter under vårt varumärke PtSystem – Moving energy. Där är vi idag, med ett komplett sortiment av miljövänlig biovärmeenergi för att tillfredsställa alla uppvärmningsbehov på marknaden inom industri, lantbruk, fastighet och villa.

Utforska vårt sortiment

Miljövänliga lösningar för att tillfredsställa alla uppvärmningsbehov.