Köpvillkor

Köp- och leveransvillkor

Köp- och leveransvillkor

Priser

Alla våra priser är inklusive moms 25%.  Frakt tillkommer på er order beroende på vilken storlek ert gods är.

Betalning

Hos oss betalar ni med faktura efter godkänd kreditprövning. Betalningsvillkor 30 dagar netto. Vid ej godkänd kreditprövning (UC betyg 1-2) gäller förskottsbetalning.

Frakt

Frakt tillkommer på er order.

Leverans

Vi levererar våra varor med DHL, DB Schenker eller Posten (upp till 2 kg). Om ni beställer innan kl tio, vardagar, kan vi skicka varorna samma dag.

Leverans sker efter fraktbolagets turlista. Till privatpersoner telefon aviserar fraktbolaget kunden och ni måste vara på leveransadressen och kunna legitimera er. Om kunden inte svarar skickas en leveransavisering per post. Detta medför längre leveranstid. För företagskunder gäller leverans utan avisering. Då sker leverans under dagtid (07-16) till leveransadressen.

I normala fall är godset hos er inom 2-5 dagar.

När vi skickar varorna från vårt lager skickas en leveransbekräftelse till er e-post med sändningsnummer och en direktlänk tillfraktbolagets hemsida där ni kan spåra ert gods.

Transportskador

Kontrollera alltid godset vid leverans. Finns det synliga skador på emballaget ska det anmälas till chauffören/utlämningsstället direkt vid leverans. Därefter skickar ni ett mail till info@pelltec.se och märker det med ”Reklamation” och beskriver skadan. Skicka gärna med ett foto!

Garanti

Alla varor på Pelltec AB innefattas av våra leverantörers garantivillkor.  Enligt konsumentköplagen har kunden tre års reklamationsrätt på fabriksfel. Ett fabriksfel är ett fel som har hänt under tillverkningen av produkten. Kunden måste alltid kunna bevisa att felet fanns på produkten från början.

Ångerrätt

Enligt konsumentköplagen har kunden 14 dagars ångerrätt. Ångerrätten gäller från den dagen du tar emot godset. För att ångra köpet måste ni meddela oss och skicka tillbaka varan i obrukat skick. Returfrakt står kunden för och kunden har även ansvaret för varan till dess den är tillbaka på Pelltec AB.

GDPR – Dataskyddsförordningen

Inledning

Pelltec AB värnar om din personliga integritet och behandlar dina personuppgifter i enlighet med svensk lag. När du gör ett köp på www.pelltec.se eller på annat sätt lämnar dina uppgifter till oss så samtycker du till denna integritetspolicy.

När du får dina personuppgifter registrerade eller på annat sätt behandlade har du rätt att få viss information som vi nedan tillhandahåller dig.

Vem är ansvarig för dina personuppgifter?

Pelltec AB är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och därför ansvariga för att dina uppgifter hanteras korrekt och i enlighet med nuvarande lagstiftning.

Vilka uppgifter behandlar vi?

Den personuppgiftsbehandling som utförs i samband ditt ärende hos Pelltec AB har laglig grund då den är nödvändig för fullgörandet av ändamålet.

Pelltec AB behandlar uppgifter som inkommer i samband med:

  • Köp i vår webbshop.
    • Exempelvis: Namn, adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress och köphistorik.
  • Att du blivit kund hos Pelltec AB.
    • Exempelvis: Personnummer, adress, titel/roll, telefonnummer och eventuell kontaktperson.
  • Tecknande av avtal.
  • Kundtjänstärende.
  • Fakturering & betalning

Vid all hantering av dina personuppgifter iakttar Pelltec AB i största möjliga mån säkerhet och sekretess av dina uppgifter.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Ändamålet för att vi ska behandla dina uppgifter är att kunna uppfylla ett avtal med dig eller för att Pelltec AB ska fullfölja en rättslig skyldighet. Det kan till exempel vara för att leverera våra produkter och tjänster, hantera kundtjänsts ärenden, fakturor, betalningar och upprätthålla en god registervård.

Webbshop

När du gjort en order på www.pelltec.se telefon eller e-post kommer dina personuppgifter att behandlas i vårt ordersystem så att vi kan skicka en orderbekräftelse, leveransinformation och dina beställda produkter. Vid kundtjänstärenden kan vi i vissa fall komma att behöva personuppgifter från dig för att kunna fullfölja och avsluta ditt ärende.

CRM-system

Pelltec AB använder CRM-system för att lagra information om återförsäljare och samarbetspartners. Systemet används för att kunna följa upp tidigare händelser och kundkontakt.

Order & faktureringssystem

Pelltec AB använder sig av system där kunder och fakturering är samlade.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi värnar om att hålla dina personuppgifter säkra genom tekniska lösningar, arbetssätt och styrning av åtkomst.

Åtkomst till data är begränsad genom roller och behörigheter. Grunden är att personal och system inte har mer access än nödvändigt för att kunna utföra uppgiften. Relevanta system och enheter är skyddade mot virus, trojaner och andra former av digitala intrång och hålls löpande uppdaterade med senaste säkerhetspatchar. Access till system innehållande personuppgifter sker via krypterade länkar och protokoll. Våra företagsenheter är krypterade och hanteras samt övervakas centralt. Två-faktors autentisering används som standard och vi följer strikt lösenordspolicy.

Lagringstid

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket uppgifterna samlades in, eller för att utföra våra åtaganden. Vi sparar även data så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad gäller redovisningskrav.

Dina rättigheter

Du har rätt till insyn i hur dina personuppgifter behandlas och rätt att begära att få felaktiga personuppgifter ändrade, och överflödig samt ogrundad behandling raderad. En begäran om något av det nämnda kan skickas till info@pelltec.se

Genom att godkänna Pelltec AB´s köp- och leveransvillkor bekräftar du att du mottagit denna information om personuppgiftsbehandling.

Ändringar i Köp- och leveransvillkoren

Pelltec AB förbehåller sig rätten att göra justeringar i köp- och leveransvillkoren om det finns nödvändiga ändringar för att åtgärda eventuella fel, uppfylla nya legala eller tekniska krav.