Lantbruk

Uppvärmning av stallar, mangårdsbyggnader, maskinhallar, verkstad och till spannmålstorkar

Moderna lösningar för lantbruk

Ett modernt lantbruk kan med fördel använda en pellets eller flispanna för uppvärmning av stallar, mangårdsbyggnader, maskinhallar, verkstad och till spannmålstorkar. Tillsammans hittar vi den bästa placeringen för din panna. Med rätt placeringar av pannan blir dragningen av kulvert enkel och effektiv utan att påverka det dagliga arbetet på gården.

Pelltec kan hjälpa till att ta fram rätt dimension på panna och kulvert för att passa storleken på ditt lantbruk. Underhållet på en modern och effektiv pelletspanna är lågt. Den har automatiskt uraskning, påfyllning av pellets och kan övervakas via Wifi.

Biobränsle är ett miljövänligare alternativ med mindre klimatpåverkan och elförbrukning. Pelltecs varmluftspanna eller vattenvärmebatteri är ett utmärkt alternativ till spannmålstorkning. Vi har lång erfarenhet av spannmålstorkar som värms med pellets.

Klimatklivet – Statligt bidrag för företag

Via Naturvårdsverket har regeringen tagit fram ett investeringsstöd för att minska Sveriges koldioxidutsläpp, det så kallade Klimatklivet. Syftet är att minska växthusgaserna. Riksdagen har beslutat att det totala anslaget för 2020 är 2 miljarder kronor.

Klicka för att komma till ansökan

Viktigt att tänka på

  • Placering av värmeverk
  • Hur mycket kWh behöver jag?
  • Hur snabbt kommer behovet öka över tid?

Utvalda produkter