2022

Upptäck fördelarna med Golvkonvektorer!

Golvkonvektorer

Vad är golvkonvektorer?

Det är energisnåla radiatorer som sänks ned vid öppningar eller vid större glaspartier som kan utsättas för kyla. Dessa fungerar om en vanlig radiator och värmer upp lokalen, men genom konstruktionen kan de installeras i golvet blir därmed mer flexibel och effektiv än ett element.

Varför välja golvkonvektorer?

-Ett kostnadseffektivt alternativ i längden jämfört med lösningar som fläktkonvektor.
-Istället för ett synligt element läggs konvektorn i golvet – vilket frigör utrymme.
-En designfördel i publika miljöer som t.ex. köpcentrum, bilhallar, kontor och butiker.

Kontakta oss på Pelltec så redovisar vi gladeligen hur du kan sänka dina energikostnader genom våra olika radiatorer och konvektorer.

Golvkonvektor Fläkt

Konvektorn installeras nersänkt i golvet framför stora glaspartier eller skjutdörrar, gärna i kombination med golvvärme, för att förhindra kallras. Finns i längderna 750-3500 mm.

PT-Golvkonvektor Quattro

Vår golvkonvektor Quattro installeras nersänkt i golvet framför större glaspartier eller en skjutdörrar. Plattformen har bredden 350 mm och har ett djup på 150 mm. Längden anpassas efter kundens önskemål och behov. Konvektorn är uppbyggd av kopparrör och aluminiumflänsar som är nersänkta i ett lackerat ståltråg. Över detta placerar man en plattform i trä eller aluminium med urskärningar där värmen kan passera igenom. Dessa plattformar finns i ett flertal träslag, ytbehandlingar och färger. Tillverkningen sker i EU och vi lämnar 25 års garanti mot läckage.