2022

Pelltec presenterar ny produkt: Luftridå industri

Nu har vi i samarbete med vår underleverantör tagit fram en snygg och framför allt kraftfull luftridå som är avsedd för liggande och stående bruk. Denna produkt är särskilt utvecklad för industrier och andra tuffa miljöer.

Varför luftridå

Utan en luftridå vid din entré gör din byggnad onödiga energiförluster genom att temperatur i byggnaden konstant behöver regleras efter att utomhustemperaturen inte är densamma som den i lokalen. Antingen vill ni ha svalare i lokalen, vilket innebär att luftridån på sommartid hindrar varm luft från att ta sig in. På vintern är det i stället tvärt om, då luftridån ser till att lokalen kan behålla värmen.

Hur fungerar den

Luftridån blåser luft tvärs över öppningen av er entré, dörr eller garageport och hindrar därmed att luften från utsidan kommer in i lokalen och påverkar ert inneklimat. Detta hindrar även damm och insekter från att komma in i byggnaden. Genom en programmerbar styrenhet (HMI) kan luftridån ställas in så att den automatiskt anpassar sig efter lokalens temperatur och även baserat på olika tider på dygnet.

Rekommenderad användning

Luftridån har kraftiga fläktar och är lämplig för installation vid portar med en höjd/bredd på upp till 7m.

Anpassningsbar

Vi vet att en luftridå inte bara ska göra jobbet, den måste även vara snygg och smälta in i miljön. Speciellt då den ofta står i offentliga miljöer som i butiker, depåer och lagerlokaler exempelvis. De går att få både med och utan vattenvärmebatteri och i längderna 150cm, 200cm och 250cm. Med värmebatteri kan ridån med fördel även användas som värmekälla.

Söker du luftridå för butik?

Luftridå – Entré

En proffsig och attraktiv luftridå, utvecklad för att skapa en skyddande barriär av luft vid olika typer av entréer. Luftridån skyddar entrén till byggnaden från kallras såväl som damm och insekter. Rätt använd minimeras värmeförluster, vilket påverkar både byggnadens driftkostnader och personalens arbetsmiljö positivt. Luftridån är utvecklad för byggnader där installationen av ridån inte överstiger 3,0m. Den finns i längderna 100, 150 och 200cm med elvärme, vattenvärme eller utan värme.
  • Skyddande luftbarriär vid entré
  • Sänker driftkostnader
  • Lätt att installera
  • Dörrkontakt och hållare ingår

Luftridå – Industri

En kraftig luftridå med modern design särskilt utvecklad för industrier och andra tuffa miljöer. Luftridån placeras vid porten och skyddar byggnaden från både kallras såväl som damm och insekter. Rätt använd minimeras värmeförluster, vilket påverkar både byggnadens driftkostnader och personalens arbetsmiljö positivt.

Frågor?

Vilhelm Andersson
VD

+46 (0) 372-22540
vilhelm@pelltec.se

Johannes Andersson
Sales Manager

+46 (0) 372-22540
johannes@pelltec.se