2022

Psst! Söker du ett mer kostnadseffektivt värmesystem?

Pelltec-flispanna

Då kan vår bästsäljande flispanna vara något för dig. Dessutom minskar du ditt beroende av olja och gas!

Att använda fossila bränslekällor för uppvärmning har i många fall visat sig vara ohållbart. Priser varierar på dagsbasis och i skrivande stund är priserna högre än någonsin. Förutom prisaspekten är vår lösning bättre för miljön och därmed statligt subventionerat via Klimatklivet.

En Pelletspanna är en smart investering för dig som behöver ett pålitligt värmesystem som fungerar året runt med lite underhåll och dessutom med en kostnadseffektiv bränslekälla – Pellets / flis.

Varför Pelletspanna / Flispanna?
-Minska beroende av fossila bränslen
-Genomsnittlig kund sparar i snitt 30-60% jämfört med tidigare energikälla
-Statligt subventionerat, få 45-65% investeringsstöd. Vi hjälper dig!
-Miljövänlig energilösning
-Lågt underhåll & alltid tillgänglig service från Pelltec’s servicepartners

Hur gör jag för att komma igång?
Hör av dig till oss på Pelltec så erbjuder vi dig fri offert samt besparingskalkyl på hur mycket du sparar på att byta till en ny Pelletspanna / Flispanna. Vi hjälper dig med hela processen och med över 45 år i branschen vågar vi lova att vi kan hjälpa dig till en bättre och mer hållbar energilösning.

Flispannor

Flispanna 170-1160 KW

Flispanna som levereras som en komplett färdig enhet med integrerad brännare och styrning. Pannan har ett rörligt roster och en lamdastyrning på rökgaserna. Brännkammaren är inredd med keramiska stenar. Pannan uppfyller den högsta Europeiska standarden enligt EN 303-5:2012 (Klass 5) vilket innebär mycket låga utsläpp samt en hög verkningsgrad. Till pannan finns det tryckluftssotning för pannans tuber, detta tillsammans med ett askutmatningssystem och det rörliga rostret bidrar till ett väldigt lågt underhåll. Som standard ingår det multicyklon och rökgasfläkt, detta minskar stoftutsläppen ytterligare. Denna panna klarar av att förbränna både flis (G30-G50, W40) samt pellets. Pannan finns i effekterna 170, 250, 340, 450 och 580 kW. Vid större effektbehov kan man koppla ett flertal pannor till samma system med en Cascade-styrning.

Pelletspannor

Pelletspanna 170-1160 kW

Pelletspanna som levereras som en komplett färdig enhet med integrerad brännare och styrning. Pannan har ett rörligt roster och en lamdastyrning på rökgaserna. Brännkammaren är inredd med keramiska stenar. Pannan uppfyller den högsta Europeiska standarden enligt EN 303-5:2012 (Klass 5) vilket innebär mycket låga utsläpp samt en hög verkningsgrad. Till pannan finns det tryckluftssotning för pannans tuber, detta tillsammans med ett askutmatningssystem och det rörliga rostret bidrar till ett väldigt lågt underhåll. Som standard ingår det multicyklon och rökgasfläkt, detta minskar stoftutsläppen ytterligare. Denna panna klarar av att förbränna både flis (G30-G50, W40) samt pellets. Pannan finns i effekterna 170, 250, 340, 450 och 580 kW. Vid större effektbehov kan man koppla ett flertal pannor till samma system med en Cascade-styrning.

Pelletspanna 96 KW

Pelletspanna Pelltec 96kW Komplett helautomatisk pelletspanna med integrerad brännare, styrning och förråd utvecklad för att elda bränslepellets. Pannan uppfyller den högsta Europeiska standarden enligt EN 303-5:2012 (Klass 5) vilket innebär mycket låga utsläpp samt en hög verkningsgrad. Pannan har ett automatiskt rengöringssystem för brännaren och pannan, vilket gör att den blir mindre känslig för olika pelletskvalitéer. På pannan finns en avancerad digital styrenhet med touchskärm som styr funktioner och kringutrustning. En ladd pumpgrupp innehållande cirkulationspump (Wilo) samt motorstyrd fyrvägsventil (Esbe) sitter monterat ifrån fabrik. Pannan ska alltid köras mot en tank.

Pellets varmluftspanna 350-600 kW

Varmluftspanna för eldning med bränslepellets. Speciellt framtagen för att värma växthus, spannmålstorkar, industrier, byggarbetsplatser eller andra lokaler med stora öppna ytor. Varmluftspannan levereras som en komplett färdig enhet med panna, brännare och styrning. Brännaren har automatisk el-tändning och kan reglera effekten i fem steg för att hålla utblåstemperaturen på den efterfrågade temperaturen. Tryckluftssotning och internetövervakning är standard.

Frågor?

Vilhelm Andersson
VD

+46 (0) 372-22540
vilhelm@pelltec.se

Johannes Andersson
Sales Manager

+46 (0) 372-22540
johannes@pelltec.se