2022

Att ansöka till klimatklivet för värmesystem – Så här gör du

För alla våra kunder som vill köpa nytt biovärmesystem och få ekonomiskt stöd via klimatklivet kommer nedan lite nyttig information och länkar.

Vad är klimatklivet

Ett statligt stöd framtaget för att stimulera klimatpositiva investeringar. Det kan vara allt möjligt som leder till mindre utsläpp och en renare miljö som ex. elbilsladdning, återvinning och biovärme. Bidraget kan sökas av företag, kommuner, regioner och organisationer i hela Sverige.

Klimatklivet

 

Var ansöker jag

Pelltec kan hjälpa dig med din ansökan, fyll i dina uppgifter på denna länk så kontaktar vi dig.

Ansökan klimatklivet

Eller så kan du välja att ansöka direkt via länsstyrelsens e-tjänst.

 

Processen

1. Kostnaden

Du beställer valfritt biovärmesystem samt eventuella tillval, installation och support.
Vissa delar utöver systemet kan räknas med i ansökan, därför är det viktigt att ansökan börjar skapas först efter vi har ett komplett kvitto från ansökan.

2. Årlig energiförbrukning

Genom att titta på tidigare års genomsnittliga förbrukning behöver vi tillsammans ta fram en prognos över vad du väntas förbruka i kWh genom ditt nya biovärmesystem.

3. C02 utsläpp som kan skrivas av genom investeringen

När vi vet vad din tidigare förbrukning varit med en mindre miljövänlig energikälla kan vi uppskatta hur mycket minskade utsläpp din investering leder till. 

Vi kan hjälpa dig

Pelltecs erfarna experter genomför löpande enkla såväl som mer utmanande ansökningar och har därmed erfarenheten som krävs. Hör av dig till oss så hjälper vi dig komma i gång!